4 z 18
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Woj. podkarpackie słynie z tradycyjnych wyrobów. Na listę...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/bc/72/6228a1426e693_o_large.jpg)
fot. pixabay.com/zdjęcie ilustracyjne
Swojskie kiełbasy, sery i miody. Z czego słyną regiony Polski? Część wyrobów widnieje na ministerialnej liście produktów tradycyjnych
WOJEWÓDZTWO PODKARPACKIE
Woj. podkarpackie słynie z tradycyjnych wyrobów. Na listę wpisane są m.in. ser biały z Handzlówki, kiełbasa swojska z Nowego Sioła, boczek wędzony radomyski, lasowiacki karp w galarecie, dereń kiszony podkarpacki, powidła krzeszowskie, krówka mleczna strzyżowska, miód lubaczowski, fujarki pastusze, gołąbki pilzneńskie oraz kruszon.