Warzywa

Redakcja
Tym razem znani miłośnicy gotowania polecają przepisy na dania z warzyw i to nie tylko wegetariańskie.
Tym razem znani miłośnicy gotowania polecają przepisy na dania z warzyw i to nie tylko wegetariańskie.
W czwartek razem z nto będzie można kupić ósmą część naszej kolekcji "Nowoczesna kuchnia polska Makłowicza i Bikonta".

Tym razem znani miłośnicy gotowania polecają przepisy na dania z warzyw i to nie tylko wegetariańskie.
- Postanowiliśmy przypomnieć kilka smakowitych i oryginalnych warzyw, które w drugiej połowie XX wieku spotkała niezasłużona niełaska - zdradzają słynni smakosze. - Chcemy też przybliżyć takie rośliny, które są dziś powszechnie dostępne na naszym rynku, a które wielu kucharzy-amatorów traktuje z nieufnością.
W ósmej części kolekcji znalazły się m.in. ziemniaki w mundurkach i smażone zielone pomidory. Są też przepisy na szparagi zapiekane z móżdżkiem, kabaczek nadziewany grochem oraz soczewica duszona z boczkiem.
Piotr Bikont radzi nie przegapić kulek brukwiowych po badowsku. Bo chociaż brukiew popadła w niełaskę, to ma ona swój ciekawy smak, który warto polskiej kuchni przypomnieć.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska