W czwartek, 8 marca, razem z nto (4,70 zł) trzynasta część - "Wołowina i cielęcina".
Wołowinę trzeba umieć kupować. Najlepszą poznajemy po krwistoczerwonym kolorze, jędrności i soczystości. Mięso ze starych sztuk jest brunatne, z żółtym tłuszczem i ma niezbyt przyjemny zapach. Znacznie prostsza w użyciu jest cielęcina - delikatniejsza i chudsza, przyrządza się ją inaczej.
Warto kupić kolejną część naszej serii, chociażby dla przepisu Roberta Makłowicza na pieczeń huzarską.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?