Wołowina i cielęcina

Redakcja
W czwartek, 8 marca, razem z nto (4,70 zł) trzynasta część - "Wołowina i cielęcina".
W czwartek, 8 marca, razem z nto (4,70 zł) trzynasta część - "Wołowina i cielęcina".
Wprawdzie polska wołowina ustępuje amerykańskiej, ale odpowiednio przyrządzona wspaniale smakuje - przekonują autorzy "Nowoczesnej kuchni polskiej".

W czwartek, 8 marca, razem z nto (4,70 zł) trzynasta część - "Wołowina i cielęcina".

Wołowinę trzeba umieć kupować. Najlepszą poznajemy po krwistoczerwonym kolorze, jędrności i soczystości. Mięso ze starych sztuk jest brunatne, z żółtym tłuszczem i ma niezbyt przyjemny zapach. Znacznie prostsza w użyciu jest cielęcina - delikatniejsza i chudsza, przyrządza się ją inaczej.

Warto kupić kolejną część naszej serii, chociażby dla przepisu Roberta Makłowicza na pieczeń huzarską.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska