2/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Nie każde ciemne pieczywo jest zdrowe. Część z produktów...
fot. Canva

Ciemne pieczywo

Nie każde ciemne pieczywo jest zdrowe. Część z produktów tego rodzaju ma ciemny kolor ponieważ barwi się je np. za pomocą karmelu. Dlatego nie myśl, że ciemne pieczywo niejako automatycznie jest zdrowsze od białego.

Karmel amoniakalny lub amoniakalno-siarczynowy jako dodatek do pieczywa może powodować zmiany w obrazie krwi. Tego typu barwnik jest w stanie wywołać nadpobudliwość oraz nadmierne skurcze mięśni.

Zawsze czytaj etykiety przed zakupem. Karmel jest oznaczony symbolem E 150.

Zobacz również

Ratujmy Julkę przed amputacją nóżek. Dziewczynka przeszła kolejną operację

Ratujmy Julkę przed amputacją nóżek. Dziewczynka przeszła kolejną operację

Piotr Lempa: - Nadużywam mojego basu w sposób perfidny!

Piotr Lempa: - Nadużywam mojego basu w sposób perfidny!

Polecamy

PZPN kontratakuje. Kulesza podjął decyzję w sprawie Glika i oskarżenia o rasizm

PZPN kontratakuje. Kulesza podjął decyzję w sprawie Glika i oskarżenia o rasizm

GIS 15.10: to może być niebezpieczne. Sprawdź, czy masz w domu

GIS 15.10: to może być niebezpieczne. Sprawdź, czy masz w domu

Jest polski trener chętny na prowadzenie kadry kobiet? To syn legendy

Jest polski trener chętny na prowadzenie kadry kobiet? To syn legendy

Dodaj ogłoszenie