Bo zupy - jak zapewniają obaj smakosze - po prostu uwielbiają.
Wśród 30 prezentowanych przepisów znaleźć można zupy o swojsko brzmiących nazwach, jak barszcz czerwony, rosół z biszkoptem czy chłodnik szczawiowy. Ale są też dania bardziej tajemnicze: kefirator, gazpacho, ajo blanco.
Robert Makłowicz radzi, żeby nie przegapić kremu z bobu, o smaku niezwyczajnym, ale zbliżonym do tych, do których przywykliśmy. - To kapitalny krem, do zrobienia w pół godziny, który sam wymyśliłem, kiedy w lodówce znalazłem tylko dwie mrożonki bobu - zdradza słynny smakosz. - Warto przy tym dodać, że bób to jedna z najstarszych, znanych ludzkości odmian roślin strączkowych. Cenili go już starożytni Rzymianie. W dodatku dostępny jest w sklepach przez cały rok.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?