4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zimna patelnia to wróg mięsa mielonego. Jeśli chcecie mieć...
fot. DominikSchraudolf Pixabay.com

6 błędów, jakie najczęściej popełniamy przygotowując mięso mielone!

Wrzucanie mięsa mielonego na zimną patelnię

Zimna patelnia to wróg mięsa mielonego. Jeśli chcecie mieć kształtne kotlety, z pyszną panierką lub dobre spaghetti, nigdy nie wrzucajcie mięsa, dopóki olej się nie rozgrzeje. Świetnym patentem do sprawdzenia odpowiedniej temperatury oleju jest wrzucenie odrobiny bułki tartej – jeżeli zaczyna się smażyć, oznacza, że olej nabrał odpowiedniej temperatury!

Zobacz również

Wernisaż prac "O rzece" w pływającej galerii na Odrze we Wrocławiu!

Wernisaż prac "O rzece" w pływającej galerii na Odrze we Wrocławiu!

Unikatowa biżuteria, zabawki, dodatki - Ręki Dzieła Fest zawita na Plac Solny

Unikatowa biżuteria, zabawki, dodatki - Ręki Dzieła Fest zawita na Plac Solny

Polecamy

Bezproblemowe ciasto z agrestem według przepisu sąsiadki. Zrobisz je na oleju

Bezproblemowe ciasto z agrestem według przepisu sąsiadki. Zrobisz je na oleju

Ta kaszubska zupa ma śmieszną nazwę, ale smakuje wspaniale. Sycący obiad w 30 minut

TYLKO U NAS
Ta kaszubska zupa ma śmieszną nazwę, ale smakuje wspaniale. Sycący obiad w 30 minut

Międzynarodowy transport wsiadł na rollercoaster

Międzynarodowy transport wsiadł na rollercoaster