4 z 8
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Zimna patelnia to wróg mięsa mielonego. Jeśli chcecie mieć...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/69/53/603ca74552bf6_o_large.jpg)
fot. DominikSchraudolf Pixabay.com
6 błędów, jakie najczęściej popełniamy przygotowując mięso mielone!
Wrzucanie mięsa mielonego na zimną patelnię
Zimna patelnia to wróg mięsa mielonego. Jeśli chcecie mieć kształtne kotlety, z pyszną panierką lub dobre spaghetti, nigdy nie wrzucajcie mięsa, dopóki olej się nie rozgrzeje. Świetnym patentem do sprawdzenia odpowiedniej temperatury oleju jest wrzucenie odrobiny bułki tartej – jeżeli zaczyna się smażyć, oznacza, że olej nabrał odpowiedniej temperatury!