5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Błąd, który popełnia większość ludzi, to wrzucanie od razu...
fot. Pixabay.com

6 błędów, jakie najczęściej popełniamy przygotowując mięso mielone!

Wrzucanie całego mięsa na patelnie

Błąd, który popełnia większość ludzi, to wrzucanie od razu całej zawartości opakowania na patelnię. Nie wszyscy wiedzą, że może to mieć wpływ na smak, konsystencję i aromat dania. Mięso mielone ma w sobie dużo wody, wrzucenie go w całości sprawi, że soki puszczą i nie będzie się ono smażyć, tylko gotować. Warto wrzucać mięso na patelnię niewielkimi partiami i w odstępie kilku minut. Dzięki temu szybko się zetnie, a soki pozostaną wewnątrz.

Zobacz również

Fenomenalny 14-latek wygrał SGP3 w Gorzowie. Złoto dla Maksymiliana Pawełczaka

Fenomenalny 14-latek wygrał SGP3 w Gorzowie. Złoto dla Maksymiliana Pawełczaka

Żużlowa I liga. Poznaniacy po raz drugi pokonali łodzian

Żużlowa I liga. Poznaniacy po raz drugi pokonali łodzian

Polecamy

W gminie Ozimek autobusy za złotówkę zostają. Na razie na pół roku

W gminie Ozimek autobusy za złotówkę zostają. Na razie na pół roku

Rządził miastem na Opolszczyźnie 33 lata. Były burmistrz zostawił pustą kasę

Rządził miastem na Opolszczyźnie 33 lata. Były burmistrz zostawił pustą kasę

Ważny składnik dla diabetyków. Może pomóc regulować cukrzycę

NOWE FAKTY
Ważny składnik dla diabetyków. Może pomóc regulować cukrzycę