Trzeci dzień ósmej edycji Festiwalu Opolskich Smaków poświęcony jest kuchni wegetariańskiej. Zaproszeni do Opola kucharze przygotowują zupę tajską (Adrianna Marczewska) i paellę hiszpańską (Mariusz Szwed).
W obydwu tych daniach dodatkami są owoce morza. - Oprócz tego dodam grosze i seler naciowy - wyliczał Mariusz Szwed, uczestnik telewizyjnego programu Master Chef.
Zupy tajskiej już można był spróbować. O 17.00 zaplanowano degustację paelli. - Dla mnie najważniejsze jest, żebym zobaczył puste talerze i usłyszał: to było chłopie, smaczne - podkreślał Mariusz Szwed.
Oprócz tego na Rynku można kupić swojskie smakołyki, sery, przyprawy i skosztować różnorodnych dań.
ZOBACZ Degustacja byka, rekordowo długie salami [zdjęcia, film]
W dalszej części programu na dziś:
15.00 - Warsztaty
Food truck
Street food
16.00 - 17.30 - występ Joanny Smajdor z zespołem (finalistki Przeglądu Piosenki Aktorskiej we Wrocławiu i programu telewizyjnego „The Voice of Poland”)
18.00 - Koncert „Światowe przeboje” w wykonaniu Danuty i Żanety Plotnik - Two Smiles
Namiot Filmowy
18.00 - Film „Chef”- reż. Jon Favreau
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?