I tak obok śląskiego żurku, rolad i klusek będzie tu można znaleźć pierogi, grecki gyros z tzatzikami oraz sushi.
- My przygotujemy sajgonki i pikantnego kurczaka cung po, bo właśnie je najchętniej jadają u nas opolanie - zapowiada Dung Nguyen Doan, właściciel restauracji Kim Lan.
Degustację ciepłych i zimnych dań uzupełni to, co opolanie - szczególnie w niedzielne popołudnia - lubią najbardziej: kołocz. 160 blach pachnącego drożdżowego ciasta przygotują dla nich członkowie Konsorcjum Kołocza Śląskiego na Opolszczyźnie. Każdy, kto kupi kawałek kołocza, wesprze Domowe Hospicjum dla Dzieci w Opolu.
Wszyscy goście festiwalu, oprócz uciech dla podniebienia, będą mieli szansę wrócić z imprezy z nagrodami. Aby je zdobyć należy zamieszczony w piątkowym i sobotnim wydaniu nto kupon wypełnić i wrzucić w niedzielę do ustawionej na stoisku nto urny.
O tym, która festiwalowa potrawa okaże się najsmaczniejsza będzie mógł zadecydować każdy, któ wyśle do nas smsa z numerem potrawy. sms o treści smak.1, smak.2 itd a z do numeru 8 należy wysyłać na numer 72051 (koszt smsa to 2,44 zł z VAT)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?