Festiwal Opolskich Smaków. Znamy zwycięzców!

Redakcja
szefowa kuchni, prezentuje zwycięskie polędwiczki.
szefowa kuchni, prezentuje zwycięskie polędwiczki. Krzysztof Świderski
W weekend opolski Rynek zmienił się w wielką restaurację w której każdy mógł skosztować 14 smakołyków, rywalizujących o tytuł najlepszej potrawy III Festiwalu Opolskich Smaków.
Festiwal Opolskich Smaków 2011 - daniaKaczka Pana Karola, Karczma u Karola Malajki, Opole, ul. Wroclawska 174. Kaczka nadziewana jest zurawiną i jablkami. Sos zlozony z zurawiny i owoców czarnej porzeczki zapewnia kwaśno-slodki smak. W zestawie z kluskami śląskimi (z dziurką!) zaspokoi wszelkie gusta.Wyślij sms-a o treści fos.11.imienazwisko na numer 71466

Festiwal Opolskich Smaków 2011 - dania

A oferta była - tak jak opolska kuchnia - zróżnicowana i smaczna.

Już w sobotę w głosowaniu sms-owym na czoło wysunęły się trzy potrawy i taka kolejność utrzymała się do końca imprezy.

Zdjęcia z imprezy

Zwycięzcą trzeciej edycji kulinarnego plebiscytu zostały polędwiczki grillowane po florencku z restauracji Del Villaggio w Izbicku.

Druga była kaczka Pana Karola z Karczmy u Karola Malajki w Opolu- Bierkowicach a trzeci chłodnik litewski w wersji molekularnej z Villa Park w Opolu.

Czytaj e-wydanie »

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska