W tegorocznym konkursie wystartowało siedem ekip kucharskich.
Każda drużyna miała 3 godziny na ugotowanie zupy i dania głównego oraz przygotowanie deseru.
W konkursie wzięli udział m.in. repatrianci z Uzbekistanu i Gruzji, którzy niedawno zamieszkali w pałacu w Pawłowicach.
Ich specjały znalazły uznanie komisji konkursowej oraz widzów, którzy po rozstrzygnięciu konkursu mogli się nimi częstować.
I miejsce zajęło Stowarzyszenie Gospodyń Wójcin nad Prosną, II miejsce - Stowarzyszenie na Rzecz Repatriacji - grupa z Gruzji, III miejsce - Stowarzyszenie na Rzecz Repatriacji - grupa z Uzbekistanu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?