Konkurs kulinarny w Byczynie. Gotowali także repatrianci z Gruzji i Uzbekistanu [zdjęcia]

Mirosław Dragon
Mirosław Dragon
IX konkurs kulinarny w Byczynie
IX konkurs kulinarny w Byczynie Kamil Musiałek
Wielkie gotowanie zorganizowano na skwerze przy kawiarni "Spichlerz". Po rozstrzygnięciu konkursu widzowie mogli częstować się specjałami.
IX konkurs kulinarny w Byczynie. Wielkie gotowanie zorganizowano na skwerze przy kawiarni "Spichlerz".

IX konkurs kulinarny w Byczynie

W tegorocznym konkursie wystartowało siedem ekip kucharskich.

Każda drużyna miała 3 godziny na ugotowanie zupy i dania głównego oraz przygotowanie deseru.

W konkursie wzięli udział m.in. repatrianci z Uzbekistanu i Gruzji, którzy niedawno zamieszkali w pałacu w Pawłowicach.

Ich specjały znalazły uznanie komisji konkursowej oraz widzów, którzy po rozstrzygnięciu konkursu mogli się nimi częstować.

I miejsce zajęło Stowarzyszenie Gospodyń Wójcin nad Prosną, II miejsce - Stowarzyszenie na Rzecz Repatriacji - grupa z Gruzji, III miejsce - Stowarzyszenie na Rzecz Repatriacji - grupa z Uzbekistanu.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska