Kulebiak z kaszą i grzybami – oto przepis na smaczne Święta według Justyny Osieckiej- Sułek

Akcja specjalna Święta z nto.pl zrealizowana z Partnerami odcinka
Czas rozpocząć świąteczne przygotowania. Choć tegoroczne Święta będą inne niż zwykle, spędzimy je mniejszym gronie, to z pewnością na naszych stołach nie zabraknie smakowitych potraw.

Zobaczcie jakie propozycje przygotowała blogerka kulinarna Justyna Osiecka-Sułek czyli „Bistro Mama”.

W dzisiejszym odcinku przepis na wytrawny kulebiak z kaszą i grzybami. Aby przygotować to danie, będziemy potrzebowali:

Ciasto drożdżowe:

  • 300 g mąki pszennej
  • 25 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 100 g masła
  • 2 jajka
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • sól

Farsz

  • 100 g kaszy gryczanej (waga przed ugotowaniem)
  • 8-10 namoczonych i ugotowanych grzybów (borowiki, podgrzybki)
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz do smaku

Partnerzy odcinka:
Lesaffre Polska S.A.
Tomi Markt
Roldrob
Grupa Otmuchów
Śląski Bifej

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska