Zobaczcie jakie propozycje przygotowała blogerka kulinarna Justyna Osiecka-Sułek czyli „Bistro Mama”.
W dzisiejszym odcinku przepis na wytrawny kulebiak z kaszą i grzybami. Aby przygotować to danie, będziemy potrzebowali:
Ciasto drożdżowe:
- 300 g mąki pszennej
- 25 g świeżych drożdży
- 1 łyżeczka cukru
- 100 g masła
- 2 jajka
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- sól
Farsz
- 100 g kaszy gryczanej (waga przed ugotowaniem)
- 8-10 namoczonych i ugotowanych grzybów (borowiki, podgrzybki)
- 1 jajko
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz do smaku
Partnerzy odcinka:
Lesaffre Polska S.A.
Tomi Markt
Roldrob
Grupa Otmuchów
Śląski Bifej
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?