Najlepsze dania ze Śląska - tom 1

Redakcja
Okładka 1. tomu "Regionalnej Kuchni Śląskiej"
Okładka 1. tomu "Regionalnej Kuchni Śląskiej"
12 stycznia razem z nto pierwsza część "Regionalnej kuchni polskiej". Na początek dania śląskie.

W każdą sobotę, przez kilkanaście tygodni, razem z nto będzie można kupić za 5,50 zł kolejne części naszej nowej kolekcji kulinarnej.

Każda książeczka zawierać będzie kilkadziesiąt przepisów regionalnych, charakterystycznych dla wszystkich polskich regionów. Choć znajdą w niej też coś dla siebie miłośnicy kuchni Kresów Wschodnich.

12 stycznia dania śląskie. Przepisy pochodzą oczywiście od prawdziwych śląskich gospodyń, sa sprawdzone przez nie i przekazywane z pokolenia na pokolenie.
Fani śląskich rolad znajdą tu kilka przepisów wraz z radami, jak przygotować mięso, jak długo smażyć i czym nadziać.

Książkę podzielono na działy: są tu przepisy na przekąski, zupy, dania główne mięsne, słodycze. Przepisy są proste, dlatego powinni je wypróbować także ci, którzy boją się eksperymentowania w kuchni.
A w oczekiwaniu na "dochodzącą" potrawę będzie można poczytać ciekawostki kulinarne z całego Śląska.

Nie przegapcie tej kolekcji. Zabłyśnijcie przed rodziną!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska