Składniki
2 jajka
łyżeczka stopionego masła
50 g płatków quinoa
kilka kropel aromatu
szczypta sody
sól
łyżeczka stewii (zdrowy słodzik)
Przygotowanie
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę ze szczyptą sody i soli.
Płatki zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut.
Żołtka zmiksować z płatkami, stewią, aromatem i odrobiną soli.
Na patelni rozpuścić masło i dokładnie natłuścić całą jej powierzchnię.
Połączyć białko z ciastem za pomocą drewnianej szpatułki.
Smażyć na średnim, a następnie małym ogniu przez 5 minut z każdej strony.
Zdjąć z patelni, udekorować owocami i syropem klonowym.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?