Opolskie inkubatory przedsiębiorczości pomagają firmom na starcie

fot. PO
Szkolenia gastronomiczne to jeden z elementów projektu Homo didicti - szkolenia "skrojone na miarę” Opolszczyzny, prowadzonego przez Inkubator Politechniki Opolskiej. Na zdjęciu: Agnieszka Adaszyńska i Agnieszka Poterałowicz.
Szkolenia gastronomiczne to jeden z elementów projektu Homo didicti - szkolenia "skrojone na miarę” Opolszczyzny, prowadzonego przez Inkubator Politechniki Opolskiej. Na zdjęciu: Agnieszka Adaszyńska i Agnieszka Poterałowicz. fot. PO
Można tam znaleźć fachową pomoc przed założeniem i w czasie prowadzenia firmy. Początkujący biznesmeni mogą też się szkolić, taniej wynająć lokal, a także dowiedzieć, jak zdobywać pieniądze na rozwój z UE.

Alina Chmielewska z Kluczborka wraz z kilkoma innymi osobami już wkrótce zacznie pracę w powstającej właśnie spółdzielni socjalnej. Będą wspólnie świadczyć drobne usługi.

- To będzie sprzątanie, mycie okien, drobne naprawy, także opieka nad dziećmi. Liczymy na stałe i doraźne zlecenia - planuje pani Alina, która nie mogąc sama przez dłuższy czas znaleźć pracy, zgłosiła się do działającego w Byczynie Inkubatora Gospodarki Społecznej.

Niedawno przeszła szkolenie, a już wkrótce spółdzielnia, której będzie członkiem, rozpocznie działalność.

Czytaj dalej w portalu**Strefa Biznesu**.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska