Pałacowe smakołyki

Redakcja
– Herbata z suszonej lipy jest o wiele smaczniejsza niż sklepowa – mówi Marzena Horwat-Natoli.
– Herbata z suszonej lipy jest o wiele smaczniejsza niż sklepowa – mówi Marzena Horwat-Natoli.
Herbata z lipy, suszone pomidory i limonczello to specjały z Frączkowa. Warto ich spróbować.

Czekają na gości w pałacu ukrytym w parku.
- Wiele smakołyków przygotowujemy z własnych produktów - mówi Marzena Horwat-Natoli, właścicielka pałacu we Frączkowie. - Pieczemy chleb według własnego przepisu, sami suszymy kwiaty lipy na herbatę i robimy swojskie wino.

Specjalnością pani domu jest tak zwane limonczello. To nalewka ze skórek cytryny. Owoce są specjalnie sprowadzane z Włoch. Chodzi o to, żeby skórka nie była przesączona chemikaliami.

Niestety, póki co, smakołyki te dostępne są tylko dla hotelowych gości. Może w przyszłości pałac otworzy się również dla zwiedzających.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska