Przekąski zimne

Redakcja
Pierwsza część "Nowoczesnej kuchni polskiej Makłowicza i Bikonta" - "Przekąski zimne" - już w czwartek.

Kanapki z "awanturką", karp po żydowsku, cielęcina w sosie tuńczykowym, buraczkowy łosoś, zielony pasztet, sos serowy do wędlin - to tylko niektóre spośród 36 przepisów na zimne przekąski, jakie proponują naszym Czytelnikom słynni smakosze Robert Makłowicz i Piotr Bikont.
Oprócz potraw na zaostrzenie apetytu, znajdziemy tu propozycje na śniadania, również świąteczne. Smakosze proponują też zimne sosy do zimnych mięs i jarzyn. Po prostu zimny bufet.
Piotr Bikont szczególnie poleca "Fałszywe foie gras". - To dość prosty w przyrządzeniu i tani zimny pasztet, który smakuje bardzo podobnie jak arcydrogi francuski przysmak - foie gras, czyli z przerośniętych gęsich watróbek.

Cena: tylko 4,70 zł (w tym cena gazety).

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska