6 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Żurek z grzybami i pulpetami z białej kiełbasy...

Pyszne przepisy na tradycyjne, wielkanocne dania z Krakusem

Żurek z grzybami i pulpetami z białej kiełbasy

Składniki (4 porcje):

• 1 butelki koncentratu żurku Krakus
• 20 g suszonych grzybów
• 2 łyżki śmietany 30%
• 6 białych kiełbas surowych
• 1 pęczek koperku
• szczypior

Wykonanie:
1. Grzyby zalej szklanką wody i odstaw na noc.
2. Zlej do garnka płyn i grzyby, następnie gotuj 10 minut.
3. Kiełbaski natnij i wyjmij z osłonek mięso. Dodaj pokrojony koper, całość wymieszaj. Formuj niewielkie pulpety.
4. Wlej do garnka 1 litr wody, gotuj pulpety przez 7–10 minut.
5. Dodaj pokrojone grzyby, wodę, w której się moczyły, oraz żurek. Całość zagotuj.
6. Dodaj do zupy śmietanę, wcześniej zahartowaną 3 łyżkami gorącej zupy.
7. Przez podaniem posyp całość szczypiorkiem.

Zobacz również

Dogan zrywa z Julią! Yildiz triumfuje!

Dogan zrywa z Julią! Yildiz triumfuje!

W jakim składzie Lechia zagra w meczu z Arką? Czy wróci już Bobcek?

W jakim składzie Lechia zagra w meczu z Arką? Czy wróci już Bobcek?

Polecamy

Horoskop dzienny na sobotę 18 maja 2024 r. "Musisz znaleźć złoty środek"

Horoskop dzienny na sobotę 18 maja 2024 r. "Musisz znaleźć złoty środek"

Trzecia Droga apeluje do opozycji. "Tak nie musi wyglądać polityka"

Trzecia Droga apeluje do opozycji. "Tak nie musi wyglądać polityka"

Oddział Chirurgii Ogólnej Szpitala Wojewódzkiego w Opolu zawiesza działalność

Oddział Chirurgii Ogólnej Szpitala Wojewódzkiego w Opolu zawiesza działalność