3 z 21
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Papryczki...
fot. Wuadysuaw Jagiełło

Sezon na KISZENIE w pełni. Zobacz, jakimi przysmakami w słoikach chwalą się internauci [ZDJĘCIA] 6.12.2020

Papryczki

Sposób 2 – Za pomocą blendera
1. Umyte papryczki pozbawiamy szypułek
2. kroimy w plastry lub w ćwiartki. Robimy to by łatwiej się zblendowały
3. czosnek gnieciemy, nasadą dłoni lub bokiem noża kuchennego – chcemy wydostać z czosnku olejki i allicynę odpowiedzialną za jego aromat,
4. Papryczki, czosnek i sól wkładamy do blendera
5. Wlewamy 100 ml wody i blendujemy na gładką papkę - nie blendujemy ciągle, bo nagrzany blender może nam pozabijać trochę bakterii.
6. Nakręcamy nakrętką z rurką
7. Rurkę zalewamy resztą solanki
W obu przypadkach stukamy delikatnie słoikiem, żeby wytrząsnąć wszystkie uwiezione pęcherzyki powietrza.
Słoik odstawiamy do ciemnego miejsca. Promienie UV niszczą Lactobacillusa.

Zobacz również

Potrącenie rowerzystki w Rakoniewicach!

Z OSTATNIEJ CHWILI
Potrącenie rowerzystki w Rakoniewicach!

10 lat temu Jan Paweł II został ogłoszony świętym. Jak przeżywali ten dzień Polacy?

10 lat temu Jan Paweł II został ogłoszony świętym. Jak przeżywali ten dzień Polacy?

Polecamy

Złoty na huśtawce, czyli miłej majówki

Złoty na huśtawce, czyli miłej majówki

Wojewódzka Rada Dialogu Społecznego: Zielony Ład powinien być poddany rewizji

Wojewódzka Rada Dialogu Społecznego: Zielony Ład powinien być poddany rewizji

Jak pomóc sadownikom poszkodowanym przez przymrozki?

Jak pomóc sadownikom poszkodowanym przez przymrozki?