12 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Justyna Osiecka-Sułek/Bistro mama

Światowy Dzień Czekolady. Opolscy blogerzy polecają czekoladowe smakołyki!

Składniki:
15-20 szt. plastikowych jednorazowych łyżek, 100 g czekolady (u mnie 80 g mlecznej i 20 g gorzkiej), 1 płaska łyżka masła (lub 1 łyżka oleju), kolorowe posypki.

Produkty: Dużą deskę do krojenia lub tacę wykładamy folią aluminiową. Łyżki układamy tak, aby trzonki łyżek leżały trochę wyżej (opieramy o boki tacki lub podkładamy zwinięty listek ręcznika jednorazowego, jak na zdjęciu). Czekoladę roztapiamy razem z masłem w kąpieli wodnej. Zamiast masła można użyć oleju, wtedy zastygająca czekolada nie będzie matowa, natomiast będzie zastygać nieco dłużej.

Plastikowe łyżki napełniamy płynną czekoladą i kiedy czekolada zacznie gęstnieć - dowolnie dekorujemy kolorowymi posypkami.

Zobacz również

Nie żyje Wiesław Rymarkiewicz, były gospodarz stadionu Włocłavii Włocławek

Nie żyje Wiesław Rymarkiewicz, były gospodarz stadionu Włocłavii Włocławek

Youtuber z Krakowa rozpoczął atak szczytowy na Mount Everest. Idzie w szczytnym celu!

Youtuber z Krakowa rozpoczął atak szczytowy na Mount Everest. Idzie w szczytnym celu!

Polecamy

Mały balkon może być wyjątkowy! Super pomysły, jak wykorzystać latem balkon w bloku

Mały balkon może być wyjątkowy! Super pomysły, jak wykorzystać latem balkon w bloku

Włosy lśnią jak tafla. Domowa laminacja włosów nabłyszcza i pielęgnuje za grosze

Włosy lśnią jak tafla. Domowa laminacja włosów nabłyszcza i pielęgnuje za grosze

Sklep znanej sieci marketów nie zalicza już rabatów jak dawniej. Klienci oburzeni

Sklep znanej sieci marketów nie zalicza już rabatów jak dawniej. Klienci oburzeni