2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jak zrobić purée z dyni?...
fot. Anna Daniluk

Tarta dyniowa na obiad. Szybki przepis na sycącą tartę dyniową. Zobacz przekąskę na jesienne dni

Purée z dyni

Jak zrobić purée z dyni?
Dynię np.: hokkaido należy umyć i pokroić w ćwiartki. Warzywo należy położyć na blasze z papierem do pieczenia i delikatnie polać olejem. Pokrojoną dynię należy wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°Celsjusza i piec przez około 20 minut. Dynia powinna się zarumienić i wyraźnie zmięknąć. Dynię należy wyjąć i zostawić do wystudzenia. Następnie należy je zmiksować blenderem ręcznym lub kielichowym na gładki przecier. Warto wiedzieć, że dynię hokkaido można jeść razem ze skórką. Jeśli przecier z dyni będzie zbyt gęsty, można dolać około 1/3 szklanki wody. Takie purée z dyni przyda się do zrobienia ciast, zup lub sosów.

Zobacz również

Te osoby nie muszą opłacać Abonamentu RTV 2024. Na liście nie tylko seniorzy

NOWE
Te osoby nie muszą opłacać Abonamentu RTV 2024. Na liście nie tylko seniorzy

To będą wyjątkowe obchody święta Konstytucji 3 Maja. W Opolu będzie się sporo działo

To będą wyjątkowe obchody święta Konstytucji 3 Maja. W Opolu będzie się sporo działo

Polecamy

Śląski uznany za język regionalny. Ta decyzja otwiera nowe możliwości

Śląski uznany za język regionalny. Ta decyzja otwiera nowe możliwości

Nie do wiary! Czekoladowa Wieża Eiffla ku czci igrzysk olimpijskich w Paryżu [WIDEO]

HIT DNIA
Nie do wiary! Czekoladowa Wieża Eiffla ku czci igrzysk olimpijskich w Paryżu [WIDEO]

Magda Linette nie dała rady Arynie Sabalence. Było blisko sensacji!

Magda Linette nie dała rady Arynie Sabalence. Było blisko sensacji!