Z różą, czekoladą, serem albo wiśnią. Zobacz, jak powstają najlepsze pączki w Opolu

Mirela Mazurkiewicz
Mirela Mazurkiewicz
Podglądaliśmy, jak powstają jedne z najpopularniejszych pączków w stolicy województwa.
Podglądaliśmy, jak powstają jedne z najpopularniejszych pączków w stolicy województwa. fot. Marianna Szczerba
Podobno sekret idealnych, tłustoczwartkowych smakołyków tkwi w odpowiednim cieście. Podglądaliśmy, jak powstają jedne z najpopularniejszych pączków w stolicy województwa.

- Nad recepturą naszych pączków pracowaliśmy długo, aby ich smak był doskonały, a jakość powtarzalna. Są one ręcznie robione i wypiekane na miejscu - mówi Jakub Flisiak z pączkarni Pączki w górę, która mieści się w Delikatesach Opole, na ul. Krakowskiej.

Nie tylko w Tłusty Czwartek dostaniecie tu obłędne smakołyki w kilkunastu odsłonach. Coś dla siebie znajdą zarówno miłośnicy klasycznych smaków, jak i ci, którzy lubią eksperymenty. Wśród pączków tematycznych na każdą okazję jest np. Ciasteczkowy Potwór, halloweenowe pączki, pączki walentynkowe, czy te uwielbiane przez najmłodszych, przygotowywane z okazji dnia dziecka.

- W Tłusty Czwartek klienci najchętniej wybierają tradycję, czyli pączki z nadzieniem różanym z lukrem i skórką z pomarańczy - mówi Jakub Flisiak z pączkarni Pączki w górę. - W tym roku poza klasyką oferujemy donaty z czekoladą, adwokatem, wiśnią, a dla miłośników wariacji proponujemy pączki red velvet z serowym nadzieniem.

Ci, którzy liczą kalorie, nie muszą sobie odmawiać słodkiej przyjemności. Specjalnie dla nich w ofercie będą pączki w wersji light, pieczone, a nie smażone.

Jak powstają pączki? Zobacz w naszej galerii.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska