1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z...
fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe/domena publiczna/zdjęci ilustracyjne

Zupa plujka, wrony i placki z żołędzi. Kuchnia polowa w Powstaniu Warszawskim. Co jedli powstańcy?

Ziemniaki

Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z biegiem czasu sięgano po żołędzie i jęczmień. Na zdjęciu widać napełnianie worków ziemniakami w punkcie w dystrykcie lubelskim w latach 1939-1945.

Zobacz również

Aktywność prezesa Jarosława Mroczka po finale. Gorące wpisy i apel

NOWE
Aktywność prezesa Jarosława Mroczka po finale. Gorące wpisy i apel

Festiwal Smaków Świata zawitał do Kalisza. Zainteresowanie jest ogromne. ZDJĘCIA

NOWE
Festiwal Smaków Świata zawitał do Kalisza. Zainteresowanie jest ogromne. ZDJĘCIA

Polecamy

Oburzenie prezesa MKOl. ''Decyzja World Athletics to brak solidarności''

Oburzenie prezesa MKOl. ''Decyzja World Athletics to brak solidarności''

Sabalenka ujawniła strategię na finał ze Świątek w Madrycie

Sabalenka ujawniła strategię na finał ze Świątek w Madrycie

Sportowi bankruci. Tyson i Becker to nie Kurek czy Gortat

Sportowi bankruci. Tyson i Becker to nie Kurek czy Gortat