Składniki mieszamy i odstawiamy przynajmniej na 8 godz., a najlepiej na całą noc. Po upływie tego czasu zagniatamy ciasto, dodajemy pozostałe 2 kg mąki psze-nnej. Masę wykładamy do wysmarowanych tłuszczem blach i odstawiamy do wyrośnięcia. Pieczemy w temp. 175 st. C przez około godzinę.
Przepis pochodzi z książki „Tak smakuje Pomorze” z biblioteki „Dziennika Bałtyckiego”.
Sprawdź też:
Kotlet schabowy inaczej - z porem i tartym serem [PRZEPIS]
Produkt Regionalny. Szandar - pyszna babka ziemniaczana [PRZEPIS]
Produkt regionalny. Chłodnik Joli. Idealny na ciepłe dni [PRZEPIS]
Monika Jankowska
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?