Wówczas miejscowe stowarzyszenie odnowy wsi będzie mogło nie tylko częstować nim turystów i gości, ale także czerpać z niezyt duże, ale jednak zyski, z jego sprzedaży.
Chleb będzie wypiekany w zabytkowej kuniowskie piekarni, gdzie stoją dwa piece piekarnicze. Pierwszy stanął tam 3 lata temu i może pomieścić 8 - 10 bochenków. Drugi został niedawno zrekonstruowany z pamiętających lata przedwojenne elementów, można w nim jednorazowo upiec 30 - 35 bochenków.
- Z pierwszymi wypiekami możemy ruszyć juża za dwa tygodnie - zapowiada Wojciech Fudali.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?