Cooking Day na politechnice, czyli jak smakuje Europa?

gru
Studencka stołówka na Politechnice Opolskiej.
Studencka stołówka na Politechnice Opolskiej.
Portugalska Feijoada, hiszpańska tortilla, a może (o)polska rolada z modrą - co lepsze? Ten trudny kulinarny problem rozstrzygną uczestnicy dnia gotowania na Politechnice Opolskiej.

Cooking day to tradycyjna impreza organizowana przez dział współpracy zagranicznej PO. Odbywa się ilekroć na uczelnię przyjeżdża nowa grupa studentów zagranicznych.

W myśl zasady "przez żołądek do serca" studenci z Erazmusa mają się zintegrować podczas wspólnego gotowania i kosztowania tradycyjnych potraw ze swoich krajów.

Cooking day odbędzie się w piątek, w studenckiej stołówce "Strefa" (łącznik PO przy ul.Mikołajczyka).

Studenci będą w "strefowej" kuchni gotować od godz.18.00. Potem zaplanowano biesiadę przy wspólnym stole.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska