Grzyby

Redakcja
Od czwartku (8 lutego) razem z nto można kupić kolejną część naszej kolekcji. Tym razem mistrzowie polecają przepisy z grzybów

Do rąk Czytelników oddajemy kolejną, dziewiątą, część naszej kolekcji "Nowoczesna kuchnia polska Makłowicza i Bikonta". Znalazły się w niej polecane przez znanych smakoszy przepisy na dania z grzybów.

- W porównaniu ze światem zachodnim Polacy zbierają wyjątkowo dużo gatunków grzybów i wiedzą, co z nimi zrobić - zauważają autorzy. - Grzyby są jedną z podstaw polskiej kuchni, dlatego też postanowiliśmy im poświęcić osobny rozdział.

Miłośnicy kuchni znajdą tu przepisy na smakołyki z prawdziwków, podgrzybków, maślaków, kurek, rydzy, kani, gąsek, smardzy, pieczarek i podgrzybków.
Robert Makłowicz przyznaje, że grzyby uwielbia i zjada je także na surowo, na przykład pieczarki pokropione oliwą.

- Amatorom, którzy wezmą na warsztat nasze przepisy, radzę nie przegapić zapiekanki z prawdziwków - super przepis, który sam wymyśliłem - zachęca Robert Makłowicz.

Kolejną część naszej serii można kupić w kioskach, cena to 4,70 złotych razem z gazetą.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska