Do rąk Czytelników oddajemy kolejną, dziewiątą, część naszej kolekcji "Nowoczesna kuchnia polska Makłowicza i Bikonta". Znalazły się w niej polecane przez znanych smakoszy przepisy na dania z grzybów.
- W porównaniu ze światem zachodnim Polacy zbierają wyjątkowo dużo gatunków grzybów i wiedzą, co z nimi zrobić - zauważają autorzy. - Grzyby są jedną z podstaw polskiej kuchni, dlatego też postanowiliśmy im poświęcić osobny rozdział.
Miłośnicy kuchni znajdą tu przepisy na smakołyki z prawdziwków, podgrzybków, maślaków, kurek, rydzy, kani, gąsek, smardzy, pieczarek i podgrzybków.
Robert Makłowicz przyznaje, że grzyby uwielbia i zjada je także na surowo, na przykład pieczarki pokropione oliwą.
- Amatorom, którzy wezmą na warsztat nasze przepisy, radzę nie przegapić zapiekanki z prawdziwków - super przepis, który sam wymyśliłem - zachęca Robert Makłowicz.
Kolejną część naszej serii można kupić w kioskach, cena to 4,70 złotych razem z gazetą.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?