4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Słodki kresowy przysmak z parzonego maku, gotowanej...
fot. Pawel Relikowski / Polskapresse

Kresowe potrawy świąteczne, które spożywa się na Opolszczyźnie. Wśród nich kisiel owsiany i cwibak papieski

Kutia

Słodki kresowy przysmak z parzonego maku, gotowanej pszenicy, miodu i bakalii. W zależności od gospodyni, może być bardziej sucha lub rzadsza – jak zupa.

Zobacz również

OPTeam Resovia dostał lanie w Łodzi. ŁKS awansował, ale resoviacy też mogą to zrobić

OPTeam Resovia dostał lanie w Łodzi. ŁKS awansował, ale resoviacy też mogą to zrobić

MKS Kluczbork stracił punkty w samej końcówce. To był ciekawy mecz

MKS Kluczbork stracił punkty w samej końcówce. To był ciekawy mecz

Polecamy

„Byłam w zakonie i wiem, jak tam jest”. Szczera rozmowa z byłą zakonnicą

ROZMOWA
„Byłam w zakonie i wiem, jak tam jest”. Szczera rozmowa z byłą zakonnicą

Pyszny biszkopt z truskawkami. Poznaj przepis na deser jak od babci

Pyszny biszkopt z truskawkami. Poznaj przepis na deser jak od babci

Opolscy lekarze pionierami w zabiegach naczyniowych. To szansa dla pacjentów

Opolscy lekarze pionierami w zabiegach naczyniowych. To szansa dla pacjentów