Magda Gessler poleca na Boże Narodzenie

Redakcja
> 6 filetów ze śledzia> 2 ogórki kwaszone> 2 ogórki konserwowe> 3 jajka> 2 grillowane papryki czerwone> 1 słodka cebula> 3 łyżki przecieru pomidorowego> pęczek koperku> 2 łyżki miodu lipowego> odrobina świeżo startego imbiru> sól, pieprz Prymat do smakuFilety śledziowe kroimy w kostkę i przekładamy do szklanej miski. Ogórki kwaszone i konserwowe obieramy ze skórki i kroimy w podobny sposób jak śledzie. Jajka gotujemy na twardo i również kroimy w kostkę. Paprykę czyścimy z opalonej skóry i kroimy tak jak poprzednie składniki. Łączymy ze sobą wszystkie produkty.Dodajemy siekany koperek, miód, przecier pomidorowy, pieprz i ewentualnie sól. Całość delikatnie mieszamy. Podajemy na pieczywie razowym miodowym.
> 6 filetów ze śledzia> 2 ogórki kwaszone> 2 ogórki konserwowe> 3 jajka> 2 grillowane papryki czerwone> 1 słodka cebula> 3 łyżki przecieru pomidorowego> pęczek koperku> 2 łyżki miodu lipowego> odrobina świeżo startego imbiru> sól, pieprz Prymat do smakuFilety śledziowe kroimy w kostkę i przekładamy do szklanej miski. Ogórki kwaszone i konserwowe obieramy ze skórki i kroimy w podobny sposób jak śledzie. Jajka gotujemy na twardo i również kroimy w kostkę. Paprykę czyścimy z opalonej skóry i kroimy tak jak poprzednie składniki. Łączymy ze sobą wszystkie produkty.Dodajemy siekany koperek, miód, przecier pomidorowy, pieprz i ewentualnie sól. Całość delikatnie mieszamy. Podajemy na pieczywie razowym miodowym. Fotografia potraw Grzegorz Śledź
Zobacz, jakie potrawy poleca Magda Gessler na święta

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Magda Gessler poleca na Boże Narodzenie - Nowa Trybuna Opolska

Wróć na nto.pl Nowa Trybuna Opolska