2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
> 1 makrela wędzona...
fot. Fotografia potraw Grzegorz Śledź

Magda Gessler poleca na Boże Narodzenie

Pasta z makreli

> 1 makrela wędzona
> 500 g białego sera
> 100 g masła
> 1 łyżka pasty pomidorowej
> 2 cebulki dymki
> pęczek koperku
> sól, pieprz Prymat
> cukier puder do smaku

Oczyszczoną ze skóry i ości makrelę przekładamy do szklanej miski.
Powoli ubijamy masło na puch. Biały ser mielimy w maszynce i dodajemy do ryby i masła razem z pastą pomidorową, przyprawami, drobno posiekaną dymką i drobno posiekanym koperkiem.

Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Pasta jest gotowa do jedzenia.

Zobacz również

Tak ma się zmienić Toruń za rządów prezydenta Gulewskiego. Co konkretnie zapowiada?

Tak ma się zmienić Toruń za rządów prezydenta Gulewskiego. Co konkretnie zapowiada?

Buskie Spotkania z Folklorem w Parku Zdrojowym w Busku-Zdroju. Zdjęcia

Buskie Spotkania z Folklorem w Parku Zdrojowym w Busku-Zdroju. Zdjęcia

Polecamy

Horoskop dzienny na sobotę 18 maja 2024 r. "Musisz znaleźć złoty środek"

Horoskop dzienny na sobotę 18 maja 2024 r. "Musisz znaleźć złoty środek"

Beata Kozidrak i Agnieszka Chylińska gwiazdami Dni Księstwa Brzeskiego

Beata Kozidrak i Agnieszka Chylińska gwiazdami Dni Księstwa Brzeskiego

Trzecia Droga apeluje do opozycji. "Tak nie musi wyglądać polityka"

Trzecia Droga apeluje do opozycji. "Tak nie musi wyglądać polityka"