2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka faszerowane...
fot. pixabay.com zdjęcie ilustracyjne

Najsmaczniejsze dania na Wielkanoc. Wielokrotnie nagradzana kucharka z Gostomi dzieli się sekretnymi przepisami

Jajka faszerowane

Składniki:
6 jajek, łyżka majonezu
1 kwaśny ogórek
pietruszka, szczypiorek
kawałek suchej kiełbasy i żółtego sera
łyżeczka tartej bułki przyprawy

Wykonanie
Jajka gotujemy na twardo, nie obieramy tylko ostrym nożem dzielimy na połówki. Łyżeczką wybieramy ze skorupek zawartość. Jajka, ser, ogórka i wędlinę trzemy na średniej tarce. Dodajemy pietruszkę, sól, pieprz i majonez. Wszystko łyżką ucieramy i napełniamy skorupki. Dekorujemy je na małym półmisku.

W innej wersji masę wyrobioną możemy opanierować tartą bułką od spodu i przysmażyć. Podawać dzieciom z kropelkami keczupu.

Zobacz również

Wiosna z Disco Polo - koncert gwiazd w Cypriance, gmina Fabianki. Zdjęcia, wideo

Wiosna z Disco Polo - koncert gwiazd w Cypriance, gmina Fabianki. Zdjęcia, wideo

Potknięcia faworytów. Górnik włączył się do walki o mistrza [PODSUMOWANIE]

Potknięcia faworytów. Górnik włączył się do walki o mistrza [PODSUMOWANIE]

Polecamy

ME w wioślarstwie. Męska czwórka podwójna z brązowym medalem!

ME w wioślarstwie. Męska czwórka podwójna z brązowym medalem!

Iga Świątek rozbiła rywalkę! Prawie "rowerek" dla Rumunki

Iga Świątek rozbiła rywalkę! Prawie "rowerek" dla Rumunki

Wszystko uzgodnione. Liverpool wybrał następcę Kloppa

Wszystko uzgodnione. Liverpool wybrał następcę Kloppa