2 z 11
Poprzednie
Następne
Najsmaczniejsze dania na Wielkanoc. Wielokrotnie nagradzana kucharka z Gostomi dzieli się sekretnymi przepisami
Jajka faszerowane
Składniki:
6 jajek, łyżka majonezu
1 kwaśny ogórek
pietruszka, szczypiorek
kawałek suchej kiełbasy i żółtego sera
łyżeczka tartej bułki przyprawy
Wykonanie
Jajka gotujemy na twardo, nie obieramy tylko ostrym nożem dzielimy na połówki. Łyżeczką wybieramy ze skorupek zawartość. Jajka, ser, ogórka i wędlinę trzemy na średniej tarce. Dodajemy pietruszkę, sól, pieprz i majonez. Wszystko łyżką ucieramy i napełniamy skorupki. Dekorujemy je na małym półmisku.
W innej wersji masę wyrobioną możemy opanierować tartą bułką od spodu i przysmażyć. Podawać dzieciom z kropelkami keczupu.