3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Królik w śmietanie...
fot. pixabay.com zdjęcie ilustracyjne

Najsmaczniejsze dania na Wielkanoc. Wielokrotnie nagradzana kucharka z Gostomi dzieli się sekretnymi przepisami

Królik w śmietanie

Składniki:
1 comber króliczy z udami
2 łyżki smalcu
4 liście laurowe
ziele angielskie, sól, pieprz
1 łyżka mąki
¼ litra dobrej śmietany

Mięso posolić natrzeć przyprawami i zostawić na 2 godziny. Tłuszcz rozgrzać w brytfannie i obsmażyć królika. Wstawić do piekarnika na około 1½ godz. W czasie pieczenia polewać sosem. Gdy mięso jest rumiane sos należy odlać do rondelka i podprawiamy śmietaną. Królika wyjąć, podzielić na części, ułożyć na półmisku i polać sosem.

Zobacz również

Nie żyje ceniony krakowski lekarz Krzysztof Czarnobilski. "Lubił ludzi"

Nie żyje ceniony krakowski lekarz Krzysztof Czarnobilski. "Lubił ludzi"

Znajdź się na zdjęciach z meczu MKS Miedzi Legnica ze Zniczem Pruszków

NOWE
Znajdź się na zdjęciach z meczu MKS Miedzi Legnica ze Zniczem Pruszków

Polecamy

Show Messiego na Foxboro w MLS. Nowe rekordy niesamowitego Leo [WIDEO]

Show Messiego na Foxboro w MLS. Nowe rekordy niesamowitego Leo [WIDEO]

Świątek nigdy nie wygrała turnieju w Madrycie. „Nie przeszkadza mi to zbytnio”

Świątek nigdy nie wygrała turnieju w Madrycie. „Nie przeszkadza mi to zbytnio”

Wielki sukces polskiego klubu! Triumf Dekorglassu Działdowo

Wielki sukces polskiego klubu! Triumf Dekorglassu Działdowo