9 z 14
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Kiszona kapusta....](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/b9/ad/5fb69dad584d5_o_large.jpg)
fot. pixabay.com
Nie musisz łykać suplementów. Superprodukty na odporność znajdziesz w... lodówce
Kiszona kapusta.
Zawiera mikroelementy (żelazo, selen, mangan), makroelementy (wapń, magnez, siarkę, sód, potas), witaminy (z grupy B, A, E, K), kwas foliowy i błonnik. Jest bogatym źródłem witaminy C, rutyny i bakterii probiotycznych, przez co aktywuje bariery obronne organizmu. Częste spożywanie jej w okresie jesienno-zimowym będzie świetnym sposobem na wzmocnienie odporności. Dzięki swoim właściwościom probiotycznym i bogactwu witamin, kapusta kiszona wspiera funkcjonowanie całego organizmu oraz pomaga walczyć z wieloma dolegliwościami.