- Niektórzy zaskoczeni są smakiem samego nadzienia, które jest lekko słodkie, dzięki niemałemu dodatkowi śliwek - dodaje blogerka.
Chrupiąca skórka z pieczonego boczku dodaje wyjątkowego aromatu. Rolada schabowa doskonale się kroi i śmiało można ją również podać na kolację lub jako dodatek do kanapek.
Składniki:
- 1,5-2,5 kg schabu bez kości
- ½ kg boczku surowego wędzonego, pokrojonego w plastry
Marynata
- 160 ml oleju lub oliwy
- 125 ml białego wytrawnego wina
- miód, musztarda
- ½ łyżeczki soli
Nadzienie
- 200 g boczku surowego wędzonego
- 2 średnie cebule
- 2 ząbki czosnku
- ½ łyżeczki imbiru świeżego
- 200 g suszonych śliwek
Partnerzy odcinka:
Bazzar Market
Roldrob
OSM Prudnik
Masarnia Golomb
Pasieka Zarodowa w Maciejowie
ŚWIĄTECZNE PRZEPISY
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?