3 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Po spożyciu posiłku o niskim IG stężenie glukozy wzrasta...
fot. subbotina/123RF

Ta dieta jest odpowiednia dla chorych na cukrzycę lub insulinooporność. Poznaj korzyści płynące z diety o niskim indeksie glikemicznym

Ograniczenie podjadania między posiłkami

Po spożyciu posiłku o niskim IG stężenie glukozy wzrasta powoli i utrzymuje się na stałym poziomie przez kilka godzin.

Dodatkowo produkty z niskim indeksem glikemicznym dłużej się trawią, dzięki czemu zmniejszają uczucie głodu. Te właściwości mogą ograniczyć chęć sięgania po niezdrowe przekąski.

Zobacz również

Był jej całym światem. Kim jest syn Gabrieli Kownackiej?

HIT DNIA
Był jej całym światem. Kim jest syn Gabrieli Kownackiej?

Walki na miecze w zamkowej fosie w Rzeszowie [ZDJĘCIA]

Walki na miecze w zamkowej fosie w Rzeszowie [ZDJĘCIA]

Polecamy

Zadeklarowanym gejom i lesbijkom żyje się łatwiej. Ale i tak chcą stąd wyjeżdżać

Zadeklarowanym gejom i lesbijkom żyje się łatwiej. Ale i tak chcą stąd wyjeżdżać

Polak walczy o półfinał debla. Wymagające zadanie w prestiżowym turnieju

Polak walczy o półfinał debla. Wymagające zadanie w prestiżowym turnieju

Jesteś po 40-tce? To ostatni dzwonek, by niskim kosztem zadbać o wysoką emeryturę

Jesteś po 40-tce? To ostatni dzwonek, by niskim kosztem zadbać o wysoką emeryturę