5 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki na 4 porcje: 4 kiełbasy białe, surowe, 4 jajka na...
fot. Gosia Kwiatkowska

Wielkanocne przepisy opolskich blogerów kulinarnych

Bon Appetit Małgorzaty: Jajka ukryte w kiełbasie

Składniki na 4 porcje: 4 kiełbasy białe, surowe, 4 jajka na twardo, pieprz, jajko surowe do panierki, bułka tarta do panierki, odrobinę mąki do panierki, olej do smażenia

Z kiełbasy zdejmujemy osłonkę, jajka gotujemy na twardo i obieramy ze skorupki. Surowe jajko roztrzepujemy i doprawiamy pieprzem. Każde jajko obtaczamy w kiełbasie, lepimy kulkę. Następnie obtaczamy w mące, jajku i w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, na małym ogniu z każdej strony. Podajemy z chrzanem.


bonappetitmalgorzaty.blogspot.com

Zobacz również

Darmowe przejazdy komunikacją miejską. Wystarczy spełnić jeden warunek

NOWE
Darmowe przejazdy komunikacją miejską. Wystarczy spełnić jeden warunek

Twoje zęby są żółte? Prawdopodobnie popełniasz te 2 błędy

Twoje zęby są żółte? Prawdopodobnie popełniasz te 2 błędy

Polecamy

Novak Djoković z najnowszym, niesamowitym kamieniem milowym

Novak Djoković z najnowszym, niesamowitym kamieniem milowym

Klasyfikacja asyst w Ekstraklasie. Domański tuż za Grosickim

Klasyfikacja asyst w Ekstraklasie. Domański tuż za Grosickim

Bibliotekarz z Kluczborka rozwikłał zagadkę tajemniczego wnuka poety Jana Kasprowicza

Bibliotekarz z Kluczborka rozwikłał zagadkę tajemniczego wnuka poety Jana Kasprowicza