7 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jak nie przesolona, to za tłusta? Jeśli na powierzchni zupy...
fot. istock.com

Z tymi sztuczkami gotowanie to pestka! Poznaj kuchenne triki, które ułatwią ci życie i uratują niejedno danie

Zapomnij o zbyt tłustym sosie

Jak nie przesolona, to za tłusta? Jeśli na powierzchni zupy lub sosu jest zdecydowanie za dużo oczek tłuszczu, nie musisz żmudnie wybierać ich łyżką, by potrawa była mniej tłusta. Wystarczy, że wrzucisz do niej kostki lodu (oczywiście zupa lub sos muszą być wystudzone, by lód od razu się nie rozpuścił). Pływający po powierzchni tłuszcz przyczepi się do lodu, a wtedy wystarczy go wyjąć i wyrzucić.

Zobacz również

Auta używane. Niemieckie samochody z niepewną przeszłością

NOWE
Auta używane. Niemieckie samochody z niepewną przeszłością

Auta używane. Niemieckie samochody z niepewną przeszłością

NOWE
Auta używane. Niemieckie samochody z niepewną przeszłością

Polecamy

Przez receptomaty lekarstwa wyciekają na czarny rynek. Czy da się to ograniczyć?

Przez receptomaty lekarstwa wyciekają na czarny rynek. Czy da się to ograniczyć?

Pędził 176 km/h na "dziewięćdziesiątce". Dodatkowo miał zatrzymane prawo jazdy

Pędził 176 km/h na "dziewięćdziesiątce". Dodatkowo miał zatrzymane prawo jazdy

Ryga jest piękna i tania! Sprawdź koszty wycieczki i 5 najlepszych atrakcji miasta

Ryga jest piękna i tania! Sprawdź koszty wycieczki i 5 najlepszych atrakcji miasta