4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Istnieją dwa typy sera Provolone Valpadana DOP: łagodny i...
fot. Adam Kudraszew

Sekret włoskiej kuchni? Oryginalne wyroby wysokiej jakości. Oto najlepsze produkty prosto z północnych Włoch

Provolone Valpadana DOP

Istnieją dwa typy sera Provolone Valpadana DOP: łagodny i pikantny. Łagodny produkowany jest z podpuszczki cielęcej i dojrzewa nie dłużej niż 2-3 miesiące; pikantny z podpuszczki koźlęcej i/lub jagnięcej i dojrzewa minimum przez 3 miesiące do nawet ponad roku.

Zobacz również

Dramat Pogoni Szczecin. Co się stało w finale Pucharu Polski?

Dramat Pogoni Szczecin. Co się stało w finale Pucharu Polski?

Order Orła Białego dla dwóch osób. Prezydent przyznał najwyższe polskie odznaczenie

Order Orła Białego dla dwóch osób. Prezydent przyznał najwyższe polskie odznaczenie

Polecamy

Dyrekcja ochrony srodowiska nie zgadza się na kolejną farmę wiatrową w regionie

Dyrekcja ochrony srodowiska nie zgadza się na kolejną farmę wiatrową w regionie

Polak walczy o półfinał debla. Wymagające zadanie w prestiżowym turnieju

Polak walczy o półfinał debla. Wymagające zadanie w prestiżowym turnieju

W PRL-u za wieszanie polskiej flagi można było trafić do więzienia

W PRL-u za wieszanie polskiej flagi można było trafić do więzienia