2 z 13
Poprzednie
Następne
Światowy Dzień Czekolady. Opolscy blogerzy polecają czekoladowe smakołyki!
Składniki:
300 g deserowej czekolady, 200 g masła, 4 jajka, 1 szklanka cukru, 0,5 szklanki mąki tortowej, 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich, szczypta soli, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie: Czekoladę łamiemy na kawałki i roztapiamy z masłem w kąpieli wodnej. Studzimy. Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Mąkę przesiewamy z solą i proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodajemy przestudzoną czekoladę, miksujemy, następnie dodajemy mąkę. Na koniec dorzucamy orzechy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut w formie na brownies. Ostudzone ozdabiamy wedle uznania, czekoladą, owocami lub orzechami.